8.5m Luxe Snelvarende motorsloep met Elektrische aandrijving

“Gracieuze Balans”
Status:

Beschikbaar voor een werf die innoveren en verduurzamen belangrijk vindt. Volledig tekeningpakket beschikbaar incl. lijnenplan, spantenvloer, constructieplannen, installatietekeningen ed. Gewichtsberekening en hydrostatica/stabiliteit/CE-berekeningen voltooid. Interesse? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Kenmerken:

Wat opvalt bij deze luxueuze sloep zijn de speelse lijnen en indeling, het hoge vrijboord en boeg, de fraai gevormde spiegel en het efficiënte onderwaterschip dat snel varen desgewenst mogelijk maakt. Oorspronkelijk was dit ontwerp voorzien van een 90 kW dieselmotor en haalde daarmee een topsnelheid van 22.8 knopen (42 km/u). Er zijn een aantal exemplaren gebouwd, maar het ontwerp is nu vernieuwd en geoptimaliseerd voor elektrische voortstuwing. Hierdoor vaart de sloep stil en schoon, en dit geeft een zeer comfortabele en luxe ervaring. Met de standaard 65 kW elektrische hoofdmotor is een topsnelheid haalbaar van 18 knopen. Er kan gevaren worden op alleen een accupakket of op een accupakket met een range-extender. Er kan een dag gevaren worden op het accupakket, en dit kan dan ’s nachts weer opgeladen worden. Als uitbreiding kan een range-extender worden geinstalleerd. De optionele range-extender is een kleine geluidstille generator die de accu’s bij kan laden wanneer deze bijna leeg zijn. Daardoor is dit jacht ook geschikt voor gebruikers die meer stroom verbruiken doordat ze langere tochten maken of van sneller varen houden. Als brandstof hiervoor is de nieuwe milieuvriendelijke blauwe diesel te gebruiken, maar gewone diesel kan ook.

De kenmerkende geïntegreerde stootlijst met teak is functioneel en accentueert de stijlvolle zeeglijn. Door de hoge romp ontstaat niet alleen extra veiligheid en verminderde kans op overspattend water, maar ook een fijne hoge rugleuning. Dit resulteert in prettig en droog zitten, dus een zeer hoge mate van comfort. De elektrische aandrijving doet nog een schepje bovenop dit comfort door het ontbreken van lawaai, trillingen en uitlaatgassen. Met de voorste rugkussens is de rondzit voorin op te vullen waardoor een ruim 2-persoons bed ontstaat onder de neerklapbare buiskap. Door een extra kap aan de buiskap vast te ritsen ontstaat een wind- en waterdichte overkapping tbv overnachten, of de boot veilig afgemeerd te laten liggen. Onder de zittingen is ruim voldoende bergruimte, en een wasbak, koelkast, 2-pits fornuis en toilet is optioneel.

Bij het ontwerp van deze comfortabele snelle sloep stonden de volgende ontwerpeisen centraal:

* Een luxe uitstraling met fraaie gevormde lijnen.

* Kan overal met een standaard stopcontact worden opgeladen.

* Een efficiënt onderwaterschip dat snel varen mogelijk maakt.

* Zeer hoge mate van veiligheid door meerdere waterdichte compartimenten.

* Goede ergonomie door veel aandacht voor de indeling en het zitcomfort.

* Makkelijk in- en uitstappen mbv traptredes aan stuur- en bakboord.

* Genoeg comfortabele zitplaatsen voor 12 personen.

* Geschikt om met twee personen in te overnachten.

* Goede vaareigenschappen voor grachten, rivieren, meren en kustwateren.

* Kan een dag varen zonder de accu te hoeven bijladen.

* Eenvoudige en duidelijke bediening.

* Toepassen van duurzame en onderhoudsarme materialen.

 

Hoofdafmetingen:

Lengte over alles: 8.50 m

Breedte: 2.99 m

Diepgang: 0.95 m

Doorvaarthoogte: 1.55 m

Motorvermogen: 65 kW (elektrisch)

Accu capaciteit: Vanaf 60 kWh

Maximale snelheid: 18 knopen (33 km/uur)

Kruissnelheid: 6 knopen (11 km/uur)

Bouwmateriaal: Kunststof

© Queens Yacht Design Holland