11.4m Comfortabel Motorjacht met Elektrisch-Hybride aandrijving “E-Hybrid 36”

“Stijlvolle Elegantie”

Status:

Beschikbaar voor een werf die innoveren en verduurzamen belangrijk vindt. Het ontwerp van de “E-Hybrid 36” motorkruiser bevind zich in de engineeringfase waarin tekeningen en berekeningen worden gemaakt en alle componenten optimaal op elkaar af worden gestemd. Interesse? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Kenmerken:

Wat opvalt bij de ” E-Hybrid 36″ motorkruiser is het elegante, tijdloze design en het feit dat er niets vergelijkbaars is. Deze ” Elektrisch-Hybride ” heeft een elektrische hoofdmotor, wat resulteert in fluisterstil en schoon varen en daardoor een zeer hoge mate van comfort . Er kan een dag gevaren worden op het accupakket, en dit kan dan ’s nachts weer opgeladen worden. Als uitbreiding kan een range-extender worden geinstalleerd. De optionele range-extender is een kleine geluidstille generator die de accu’s bij kan laden wanneer deze bijna leeg zijn. Daardoor is dit jacht ook geschikt voor gebruikers die meer stroom verbruiken doordat ze langere tochten maken, of van sneller varen houden. Als brandstof voor de range-extender is de nieuwe milieuvriendelijke blauwe diesel te gebruiken, maar gewone diesel kan ook.

Het bovendek is gelijkvloers en heeft een open gedeelte met een zwemplatform en loungebanken met tafeltjes. Via een glazen wand met schuifdeuren loopt het bovendek naar voren door in een half-open gedeelte met keuken en stuurstand. Het half-open gedeelte kan uitgevoerd worden zonder dak, maar ook met een gesloten dak  of in de cabrio-versie met een openend dak. Het dak is een module en kan door de werf vervangen worden door een ander type dak. De versie met gesloten dak biedt de meeste plaats aan zonnepanelen, dus in deze uitvoering kan de meeste stroom worden opgewekt: Circa 1400 kWh per jaar in Nederland. Dat zijn ruim 20 acculadingen per jaar zonder dat een stopcontact nodig is. Deze acculadingen kunnen voor de voortstuwing gebruikt worden, maar ook voor het boordgebruik. Hierdoor is het mogelijk om dagenlang in alle rust voor anker te blijven liggen en meer dan genoeg stroom te hebben zonder de generator te starten.

QYD E-Hybrid 36

QYD E-Hybrid 36QYD E-Hybrid 36QYD E-Hybrid 36

 

Bij de indeling ligt het accent op het bovendek op actief zijn, genieten in de buitenlucht en gezelligheid: Zwemplatform met zitjes, comfortabele zit/loungebanken, en een centrale semi-buitenkeuken voor de warme en koude dranken, grill/BBQ, en pizza/panini oven.

Vanaf het bovendek naar voren toe bevindt zich een paar treden lager de verblijfsruimte. Op dit lager gelegen dek ligt het accent op rust en privacy: Een aparte doucheruimte, aparte toiletruimte, en een knusse zithoek die eenvoudig om te vormen is tot een comfortabele slaapplaats voor 2 personen. De elektrische aandrijving doet nog een schepje bovenop dit comfort door het ontbreken van lawaai, trillingen en uitlaatgassen.

Bij het ontwerp van deze comfortabele elektrisch-hybride motorkruiser stonden de volgende ontwerpeisen centraal:

* Een hedendaagse luxe uitstraling met fraaie tijdloze lijnen.

* Toepassen van duurzame en onderhoudsarme materialen.

* Kan overal met een standaard stopcontact worden opgeladen.

* Zeer hoge mate van veiligheid door meerdere waterdichte compartimenten.

* Goede ergonomie door veel aandacht voor de indeling en het zitcomfort.

* Makkelijk in- en uitstappen via het zwemplatform.

* Genoeg comfortabele zitplaatsen voor 12 personen.

* Geschikt om met 2 tot 4 personen in te overnachten.

* Goede vaareigenschappen voor grachten, rivieren, meren en kustwateren.

* Kan een dag varen zonder de accu te hoeven bijladen.

* Eenvoudige en duidelijke bediening.

* Een efficiënt, geoptimaliseerd onderwaterschip.

 QYD E-Hybrid 36
Hoofdafmetingen:

Lengte over alles: 11.40 m

Breedte: 3.66 m

Diepgang: 0.85 m

Doorvaarthoogte: 2.30 m

Motorvermogen: 65 kW (elektrisch)

Accu capaciteit: Vanaf 60 kWh

Maximale snelheid: 10,5 knopen (19 km/uur)

Kruissnelheid: 7 knopen (13 km/uur)

Bouwmateriaal: Kunststof

© Queens Yacht Design Holland